Kombucha: A császárok itala, vagy az italok császára? – Szabó Nikolett, Jakab István
Directors
Mi a kombucha jelentősége az egészségmegőrzésben? Miért kívánja annyira a szervezet a kombuchát?
A kombucha gomba – elnevezésével ellentétben – valójában nem gomba, hanem ecetsav baktériumok és élesztőgombák szimbiózisa. Egy igazi kis önálló ökoszisztéma; baktériumok és élesztők együttélése. Számos élő és biológiailag aktív mikroorganizmust tartalmaz, amelyek az egész szervezetünket energetizálják.
A gombateát többnyire a szervezetben felhalmozódott salakanyagok kiürítésére, méregtelenítésre, a sav-bázis egyensúly fenntartására, emésztési problémák javítására fogyasztják.
A kombucha koncentrátum fogyasztásával probiotikus baktérium törzsek jutnak a bélrendszerbe, valamint a mikroorganizmusok által termelt szerves savak hozzájárulnak a bélflóra és az immunrendszer normális működéséhez, helyreállításához, az enzimek pedig a jó anyagcsere működést segítik elő.
A kombucha készítmények megvásárolhatók a Viva Natura Webáruházban:
https://vivanatura.hu/termek-kategoria/kiszereles-szerint/kombucha-es-gombatenyeszet/
Szabó Nikolett és Jakab István beszélgetése